UAH EUR USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Дисплеї (екрани) для планшетів

Якщо ви володієте планшетом, вам можуть знадобитись деякі замінні частини, зокрема дисплей. Екрани – це чи не найтендітніша деталь таблета, тому його пошкодження може спіткати будь-кого. Сьогодні ми в інтернет-магазині CMA розглянемо критерії вибору дисплеїв для таблетів. До речі, дізнатись, скільки коштує та купити за вигідною ціною новий екран або тачскрін для планшета ви можете в каталогах нашого сайту. Доставка здійснюється по всій території України Новою Поштою.

Характеристики екранів для планшетів

Дисплей для планшета – це один з основних елементів, що визначає якість зображення. Він може бути зроблений на основі різних типів матриць: 

  • IPS;
  • AMOLED;
  • TN. 

Також важливо знати, що якість зображення залежить від роздільної здатності екрана, яка вимірюється в пікселях на дюйм (PPI). Чим більше PPI, тим більш чітка і якісна буде картинка. Сучасні планшети можуть мати екрани HD (1280×720 пікселів), HD+ (1600х720), Full HD (1920х1080), Full HD+ (2220х1080), 4K (3840х2160).

Не слід думати, що чим більше роздільна здатність – тим краще. Насправді багато людей наразі замінюють 4К екрани на своїх девайсах на Full HD, тому що висока роздільна здатність на такому невеликому дисплеї втомлює очі. До того ж на відстані витягнутої руки відрізнити Full HD від 4К стає неможливо, а якщо різниці немає, то навіщо платити більшу ціну? Крім цього, роздільна здатність відбивається і на автономності пристрою.

Який тип дисплеїв краще купити для планшета

Тип дисплея для планшета, залежить від ваших потреб і вимог. Якщо ви шукаєте екран з високою якістю зображення, IPS-дисплеї будуть гарним варіантом. Якщо ви більше цінуєте живість кольорів та чорний колір, то AMOLED-екрани стануть кращим вибором. Вони забезпечують яскраві кольори та глибокий чорний колір завдяки використанню органічних світлодіодів. TN-матриці не здатні відображати кольори на такому ж рівні, як IPS або AMOLED, зображення може бути менш насиченим та менш реалістичним. Крім того, збільшення кута огляду може призводити до спотворення картинки та втрати якості відображення. Також варто враховувати, що TN-екрани мають більший час відгуку. Все в них гірше, але і їх ціна значно нижча за IPS чи AMOLED. 

Важливо зазначити, що заміна типу дисплея можлива далеко не для усіх моделей девайсів. Залізо тих чи інших пристроїв розраховане на екран певного типу. Тобто на слабенький гаджет не вийде поставити AMOLED-дисплей високої роздільної здатності. Цього не витримає ні процесор, ні акумулятор планшета.

Як вибрати дисплей для планшета: критерії вибору

При виборі дисплея для планшета варто звернути увагу на такі критерії:

  • Розмір. 

Вибирайте дисплей, що відповідає розмірам вашого планшета до міліметра, інакше він просто не встане в його корпус.

  • Роздільна здатність.

Чим більше пікселів на дюйм, тим чіткіше зображення, але тим швидше буде сідати акумулятор пристрою. Висока деталізація вкрай важлива для тих, хто часто переглядає фотографії або відео.

  • IPS, AMOLED або TN.

Як ми вже згадували, IPS-екрани можуть забезпечити найкращу чіткість зображення, а
AMOLED-дисплеї – найкраще передають кольори й мають насичене чорне забарвлення. TN-екрани мають меншу вартість, але й у якості поступаються першим двом типам матриць по всім параметрам. 

Щодо роздільної здатності, то оптимальним вибором тут буде Full HD (1920x1080 пікселів) для сучасного планшета, та HD (1280×720 пікселів) для більш старого та слабенького недорогого пристрою. 

Крім вищезгаданих параметрів, при виборі дисплея для планшета варто звернути увагу на його яскравість, контрастність та кут огляду. Яскравість і контрастність відповідають за якість зображення на екрані, а кут огляду визначає, як гарно картинка буде виглядати при різному нахилі дисплея.

Дуже важливо дізнатись, який тип шлейфу планшета відповідає за підключення екрана. Може бути таке, що по всім характеристикам деталь підходить для вашого гаджета, але шлейф – ні. Тоді доведеться купити його окремо та підпаюватись, а це вже додаткова робота і витрати.

Де в Україні купити дисплей для планшета

Український ринок електроніки постійно розвивається та поповнюється новими моделями та пропозиціями. Та й тогорічних гаджетів на ринку дуже багато, тож іноді буває доволі складно швидко та недорого знайти запчастини саме на свій планшет, особливо якщо девайсу вже багато років.

Інтернет-магазин CMA є торговельним майданчиком, в каталогах якого ви знайдете тисячі запчастин для електроніки, включаючи оригінальні дисплеї для планшетів, а також їх аналоги, які мають високі технічні характеристики, але нижчу вартість. На нашому сайті ви можете дізнатись, скільки коштують та зручно замовити потрібний вам товар з доставкою по Україні. Каталог CMA пропонує гарантію на всі товари, а також можливість повернення товару у разі, якщо він вам не підійде. 

Також у нас ви можете замовити безліч інших товарів:

  • мобільні телефони;
  • планшети;
  • аксесуари для мобільної електроніки;
  • ігрові приставки;
  • смартгодинники;
  • комп'ютерну периферію;
  • аксесуари та комплектуючі для фотоапаратури;
  • аудіотехніку;
  • інструменти для ремонту електроніки та багато іншого.

Наші менеджери готові відповісти вам на всі питання щодо товарів та їх покупки. Ми раді як роздрібним, так і гуртовим покупцям. 

⭐ Як вибрати потрібний дисплей для планшета?


Для вибору відповідного дисплея планшета потрібно враховувати модель і виробника пристрою, а також характеристики дисплея, такі як розмір, роздільна здатність і технологія. Для більш точного вибору можна звернутися до спеціаліста або до сервісного центру.

⏩ Чи можна самостійно замінити дисплей на планшеті?


Заміна дисплея на планшеті може вимагати певних навичок та інструментів, тому для деяких моделей краще звернутися до сервісного центру. Однак, заміна дисплея на деяких планшетах може бути виконана самостійно.

✅ Як дізнатися, що дисплей на планшеті потрібно замінити?


Ознаки того, що дисплей на планшеті потрібно замінити, можуть включати тріснутий або розбитий екран, проблеми з кольором або яскравістю, або відсутність зображення взагалі. Якщо виникли проблеми з екраном на планшеті, краще звернутися до сервісного центру.

Вгору